Microsoft Studio 2019

Уколико, из било ког разлога, одлучите да инсталирате верзију 2019, дајем неколико напомена које су везане за инсталацију и покретање новог пројекта, јер се разликују у односу на верзију 2010 (коју ја користим). Ја ћу и даље све текстове писати у складу са верзијом 2010, а разлике између ове две верзије у изгледу развојног окружења нису значајне, тако да би читаоци овог блога требало да могу да се снађу.

Дакле, након што преузмете инсталацију и покренете је, у једном тренутку ће вас питати које додатне компоненте треба да инсталира. Неопходно је одабрати оне које ће нам омогућити креирање пројеката у C#, тако да је ово оно што би требало инсталирати:

slika1

Морам напоменути да је инсталација велика, тако да може јако дуго да потраје, нарочито ако вам је интернет, односно проток, слаб!

Када је инсталација завршена и (први) пут покрећете Visual Studio потребно је одабрати изглед екрана (боје позадине, насловних линија прозора и слично – тема) и развојно окружење – системски је понуђено General, пожељно је одабрати Visual C#.

Након подуже припреме за покретање Visual Studia (ово време зависи од рачунара, тако да на мало слабијим машинама зна да потраје) добија се следећи прозор:

2019-1

Овде је потребно одабрати опцију Create a new project. Након тога, одабрати тип пројекта: Desktop – Windows Forms App (.NET Framework):

2019-2

И, на крају треба дефинисати име пројекта и локацију где ће бити смештен:

2019-3

Кликом на дугме Create, отвара се развојно окружење слично оном у Visual Studiu 2010.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s