Тренинг дигиталних вештина за ученице техничких школа

Непрофитна организација Достигнућа младих у Србији (са којом наша школа већ сарађује кроз учешће на такмичењу ученичких компанија, где је наша школа на регионалном такмичењу освојила прво место) организовала је тренинг за израду мобилних апликација који је намењен ученицама првог и другог разреда средњих школа а који је одржан од 1-3. јуна у Хотелу 88 rooms (Сала Oniks) у Београду.Стицајем околности, мени је пало у задатак да их водим. Тренинг врло озбиљно замишљен – идеја је била да девојчице припреме пројекат за израду мобилне апликације, са освртом на циљну групу, са могућношћу финансирања, након тога је следило дизајнирање апликације, и на крају програмирање. Наставници су трећег дана присуствовали представљању апликација. Ја сам била одушевљена оним што сам видела и чињеницом да су то све урадиле за три дана!

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

На тренингу је учествовало 20 ученица из 4 школе. Поред наше школе, учествовале су ученице из Техничке школе Младеновац, Гимназије Младеновац и Рачунарске гимназије. Биле су подељене у 5 тимова. Из наше школе било је 5 девојчица и оне су биле распоређене у два тима:
– у тиму IRIS биле су три наше ученице: Марија Вићентијевић, Катарина Илић и Сандра Којадиновић. Направиле су апликацију која помаже старијим људима употребу мобилног телефона и интернета.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Марија Вићентијевић добила је учешће на летњем кампу у августу месецу.
– у тиму NRNRD биле су две наше девојчице: Анђа Милинковић и Јована Дробњак. Њихова мобилна апликација је замишљена као проширење e-learning-а, у циљу савладавања прве помоћи за полагање возачког испита.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Овај тим је победио!

Наставак овог тренинга био је двадесетак дана касније – посета компанији Нордеус. Сјајна прилика да виде како изгледа рад у светској компанији. На самом почетку девојчице су представиле своје апликације и добиле заиста корисне савете како треба размишљати приликом развоја апликације. Након тога су нас  представници компаније упознали са компанијом и провели кроз неке од просторија. Осим тога, девојчице су имале прилику да разговарају са програмером који ради у Нордеусу.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Све у свему – неколико сјајних дана, које ће ове девојчице дуго памтити!

One thought on “Тренинг дигиталних вештина за ученице техничких школа

  1. Повратни пинг: Самовредновање за школску 2018/2019. – Рачунари и програмирање

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s