„Убиство, написала је“

Знате ли серију „Убиство, написала је“ (Murder, she wrote)? Симпатична бакица, писац, Џесика Флечер, која решава случајеве убистава. У једној епизоди она креће на курс рачунара. Пре почетка курса техничар из те школе рачунара долази код ње кући, доноси рачунар и инсталира га. Напомиње јој да је рачунар повезан са телефонском линијом (епизода је снимана 1991) што му омогућава да буде повезан са свим осталим рачунарима. Испоставиће се да је техничар приликом инсталације рачунара инсталирао и неки скривени програм који је у одређено време дана звао његов број телефона и слао све податке са тог рачунара на његов.

Да ли ова епизода само мени личи на најаву нечега што је данас нормалан рад не само појединих програма него и самог оперативног система?

Advertisements

2 thoughts on “„Убиство, написала је“

  1. To je jos u to vreme bila realnost, a ne samo najava. Negde u to vreme, pocetkom devedesetih sam se kacio po BBS-ovima, uz pomoc modema, koji je bio povezan na telefonsku liniju. Bilo je to lepo vreme, kojeg se jos uvek secam. Inace,u filmu Ratne igre, s pocetka osamdesetih, je takodje prikazano povezivanje na udaljene kompjutere, uz pomoc modema, koji je povezan na telefonsku liniju. 🙂

    • Знам ја да је повезивање путем модема била реалност, и сама сам га користила. Детаљ на који сам желела указати је чињеница да се рачунар САМ, БЕЗ ЗНАЊА ВЛАСНИКА у одређено време повезује на неки други рачунар и БЕЗ ЗНАЊА ВЛАСНИКА шаље податке!
      У сваком случају, хвала на посети блогу и коментару 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s