линија алата – уређај (Device Toolbar)

Ова алатка обезбеђује лак начин да изаберете комбинацију домаћина (interface host), уређаја за репродукцију (playback device), уређаја за снимање (record device) и броја улазних канала (input channels). Измена уређаја не може се обавити кад је уређај у употреби.
Домаћин (Audio Host) служи за избор интерфејса помоћу ког Audacity комуницира са изабраним уређајима за репродукцију и снимање. У питању је софтверски интерфејс (можемо га схватити као неку врсту драјвера) који омогућава комуникацију између програма Audacity и звучне картице на рачунару. На Windows-у избор је између MME (подразумеван за Audacity) или Windows DirectSound. На Linux-у избор је између ALSA (подразумеван) или OSS (ако га дистрибуција подразумева). На OS X-у користи се Core Audio. Уопштено – користићете подразумевани.
Излазни уређај (Output Device) – избор између уграђеног или прикљученог уређаја који желите да користите за репродукцију.
Улазни уређај (Input Device) – избор између уграђеног или прикљученог уређаја који желите да користите за снимање.
Ако прикључите или искључите спољашњи уређај док је Audacity отворен, треба користити Transport > Rescan Audio Devices да би се ажурирала листа уређаја пре снимања или репродукције.
Улазни канали (Input Channels): 1 (моно), 2 (стерео) или број канала који обезбеђује драјвер вашег аудио уређаја. Ако је ваш улаз моно (микрофон), а изаберете 2 улазна канала дуплира се моно извор (у визуелизацији ће се видети две траке, али ће бити идентичне), па се добија дуал моно снимак. Већина улазних уређаја на Windows Vista, Windows 7 и Windows 8 подразумевано су моно, независно да ли је уређај стерео (у визуализацији ће бити само једна трака!). То се може исправити, а упутство за тај поступак налази се на следећој адреси: Inputs seen by Windows as „microphones“ default to mono recording

One thought on “линија алата – уређај (Device Toolbar)

  1. Повратни пинг: Audacity | Učimo informatiku 2

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s